Izbegnite ove greške i pripremite besprekorna jela.

Nekvalitetno posuđe

Čak i najbolje namirnice mogu izgubiti bogatstvo ukusa ako se pripremaju u nekvalitetnom posuđu, tvrde svetski kuvari. Uložite u nekoliko komada pravog posuđa - jedan veliki i jedan mali tiganj i tri dublje posude različitih veličina - jer je to sve što je potrebno u kuhinji.

Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Bez suvih začina

Iako nisu dostupni svi sveži začini tokom godine, većina začinskog bilja može se uzgajati u teglicama. Začini daju pravu draž jelu tek ako su netom ubrani, jer tada otpuštaju svoje arome i sokove u jelo i nisu intenzivni poput sušenih, koji mogu prikriti ukus jela.

Previše mešanja

Kod pripreme mesa, ali i brojnih drugih namirnica poput pirinča ili krompira, previše mešanja ima kontraefekat i dovodi do raspadanja. Iako nad jelom treba stajati kako ne bi zagorelo, tek povremeno mešanje je ključno, ističu vrhunski kuvari.

Pročitajte i Evo kako da napravite najukusniji pečeni krompir

Prepečeno meso

Kod pečenja mesa važno je uzeti u obzir njegovu debljinu, kao i temperaturu pečenja, jer se na previsokim temperaturama proteini u njemu stežu, te ono postaje žilavo.

Hladan tiganj

Ako namirnice stavljamo u nedovoljno zagrejano posuđe u kojem je mlako ulje, veće su šanse da se hrana zalepi i ne primi željenu boju. Najbolje je početi na jako zagrejanom ulju, a potom smanjiti temperaturu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: Alo