Izbegnite ove greške i pripremite besprekorna jela.
Nekvalitetno posuđe
Čak i najbolje namirnice mogu izgubiti bogatstvo ukusa ako se pripremaju u nekvalitetnom posuđu, tvrde svetski kuvari. Uložite u nekoliko komada pravog posuđa - jedan veliki i jedan mali tiganj i tri dublje posude različitih veličina - jer je to sve što je potrebno u kuhinji.
Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Bez suvih začina
Iako nisu dostupni svi sveži začini tokom godine, većina začinskog bilja može se uzgajati u teglicama. Začini daju pravu draž jelu tek ako su netom ubrani, jer tada otpuštaju svoje arome i sokove u jelo i nisu intenzivni poput sušenih, koji mogu prikriti ukus jela.
Previše mešanja
Kod pripreme mesa, ali i brojnih drugih namirnica poput pirinča ili krompira, previše mešanja ima kontraefekat i dovodi do raspadanja. Iako nad jelom treba stajati kako ne bi zagorelo, tek povremeno mešanje je ključno, ističu vrhunski kuvari.
Pročitajte i Evo kako da napravite najukusniji pečeni krompir
Prepečeno meso
Kod pečenja mesa važno je uzeti u obzir njegovu debljinu, kao i temperaturu pečenja, jer se na previsokim temperaturama proteini u njemu stežu, te ono postaje žilavo.
Hladan tiganj
Ako namirnice stavljamo u nedovoljno zagrejano posuđe u kojem je mlako ulje, veće su šanse da se hrana zalepi i ne primi željenu boju. Najbolje je početi na jako zagrejanom ulju, a potom smanjiti temperaturu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Alo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus