Izbegnite ove greške i pripremite besprekorna jela.
Nekvalitetno posuđe
Čak i najbolje namirnice mogu izgubiti bogatstvo ukusa ako se pripremaju u nekvalitetnom posuđu, tvrde svetski kuvari. Uložite u nekoliko komada pravog posuđa - jedan veliki i jedan mali tiganj i tri dublje posude različitih veličina - jer je to sve što je potrebno u kuhinji.
Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Bez suvih začina
Iako nisu dostupni svi sveži začini tokom godine, većina začinskog bilja može se uzgajati u teglicama. Začini daju pravu draž jelu tek ako su netom ubrani, jer tada otpuštaju svoje arome i sokove u jelo i nisu intenzivni poput sušenih, koji mogu prikriti ukus jela.
Previše mešanja
Kod pripreme mesa, ali i brojnih drugih namirnica poput pirinča ili krompira, previše mešanja ima kontraefekat i dovodi do raspadanja. Iako nad jelom treba stajati kako ne bi zagorelo, tek povremeno mešanje je ključno, ističu vrhunski kuvari.
Pročitajte i Evo kako da napravite najukusniji pečeni krompir
Prepečeno meso
Kod pečenja mesa važno je uzeti u obzir njegovu debljinu, kao i temperaturu pečenja, jer se na previsokim temperaturama proteini u njemu stežu, te ono postaje žilavo.
Hladan tiganj
Ako namirnice stavljamo u nedovoljno zagrejano posuđe u kojem je mlako ulje, veće su šanse da se hrana zalepi i ne primi željenu boju. Najbolje je početi na jako zagrejanom ulju, a potom smanjiti temperaturu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Alo
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno