Crveno meso je namirnica koju možete pripremiti na stotine načina, ali jedini problem kod pripreme može predstavljati kvalitet mesa. Koliko vam se puta dogodilo da kupite lep komad mesa, ali kada ste ga pripremili, ostao je tvrd, suv ili žilav?

Kako biste izbegli ovakav scenario, budite lukavi i  meso "iznenadite" nekim od sledećih trikova koji garantuju da će pečeno, dinstano ili kuvano meso ispasti savršeno.

Pogledajte i Kako da pečeno meso uvek bude mekano i sočno

Voće

Jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuvanju, pečenju i dinstanju crvenog mesa. Sve što treba da učinite je da oljuštite voće i ga složite po mesu dok se dinsta, kuva ili peče. Voćne kiseline će omekšati meso i učiniti ga ukusnijim.

Jabukovo sirće

Iako postoje različite marinade za meso, ova koju vam predlažemo uticaće na ukus mesa, ali će ga i učiniti mekim. U činiji izmešajte seckani luk i jabuku pa dodajte maslinovo ulje i kašiku jabukovog sirćeta. Meso namažite marinadom pa ga ostavite u frižideru preko noći, a sutradan ga pripremite po želji.

Pogledajte i Kako da prepoznate pokvareno meso

Limun

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa. ukoliko želite da budete sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Za razliku od spomenute marinade koja treba da odstoji preko noći, limunov sok ima mnogo brži učinak pa će delovati na meso već nakon 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer