Koliko puta vam je pire krompir ispao gumenast, previše vodenast, s grudvicama...Verovatno niste znali da postoji tajni sastojak koji će ga učiniti savršenim

Sara Foster, ekspert za kulinarstvo kaže da je to paškanat koji pire krompiru daje finu teksturu i jedinstven ukus. Najpre ga ogulite, odnosno uklonite površinski deo (kao kod šargarepe) pa skuvajte zajedno s krompirom.

Pogledajte 9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea

Ova poznata kuvarica dodaje se umesto paškanta može dodati slatki krompir ili repa, učinak će biti jednak, a može se ubaciti od svega pomalo.

Još nekoliko saveta

Sara kaže da nije svejedno kako se krompir seče, treba ga seći na veće komade kako ne bi upio puno vode tokom kuvanja, jer tada neće apsorbovati mleko i maslac pravilno.

Pogledajte i Kako da napravite savršen krompir pire (VIDEO)

Takođe, potrebno ga je staviti u hladnu vodu i kuvati na laganoj vatri poklopljenog, i nikako ostaviti da stoji u vodi kada je gotov - treba ga odmah ocediti i u njega staviti mleko i maslac, dok je još vruć. Tada ga je dobro poklopiti i ostaviti tako tri do pet minuta, i tek tada praviti pire.

Ako želite penasti pire krompir koristite ručni mikser. On će, osim što će krompir usitniti, u njega utisnuti vazduh što je važno za finu teksturu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: 24sata.hr