Mnoge omiljene kolače i poslastice lako ćete moći da pripremite i za posnu slavu ako zamenite mlečne namirnice, piše Lovesensa.
PROČITAJTE JOŠ: 5 recepata za sitne posne kolače
Puter zamenite voćnim pireima
Ako pečete kolače, umesto putera možete upotrebiti voćni pire i to najbolje od voća sa gustom konzistencijom - banana, krušaka, ananasa... Imajte na umu da treba da smanjite količinu šećera prema receptu, zbog onog koji ćete u kolač uneti voćem. Što se tiče odnosa količine putera i voća, razmera treba da bude 2 prema 1, odnosno umesto 100 gr putera računajte na 50 gr voća.
Izbacite mleko iz recepata
Umesto kravljeg mleka korisitite mleko drugog porekla - sojino, kokosovo, bademovo mleko. Čak i kada pripremate poslastice za one koji nisu vegani, slobodno se odlučite za ovaj trik, dobićete drugačiji ukus koji će se mnogima svideti. Ako vam je mleko predviđeno u receptu za slano jelo, vodite računa da upotrebite nezaslađenu zamenu.
PROČITAJTE JOŠ: Kuglice od suvog voća
Varijacije umesto pavlake i šlaga
Ako je po receptu za neku poslasticu potrebna slatka pavlaka, zamenite je kokosovim mlekom ili pasiranim avokadom. Za puni ukus mućenog šlaga, probajte pire od indijskog oraha - dobro ga isperite pa ga umutite u blenderu dodajući sok od jabuke. Na kraju, začinite sa trunkom soli i ekstraktom od vanile.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu