Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da poboljšate ukus i sočnost mesa, ribe i povrća

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ukus koji dobijamo aromatizacijom mesa, ribe i povrća je nezamenljiv u kuvanju.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Dodavanjem začina namirnicama menja se njihov ukus, naravno ka boljem. Da bi ukus bio odličan ponekad je potrebno da namirnice stoje u marinadi više od jednog dana.

PROČITAJTE JOŠ: Najbolji sastojci za marinadu za meso

Evo sa čime možete da aromatizujete ili marinirate ribu, meso, povrće.

1. Riba - je idealna za punjenje ruzmarinom, lovorovim listom i belim lukom. Tako se pojačava miris mora i ispušta se jod iz mesa, ali i samo zalivanje belim vinom daje jelu specifičan ukus.

2. Teleće meso - mora da ostoji bar 3 sata u maslinovom ulju, tako da omekša toliko da se dobije idealna sočnost, a da se ne promeni struktura mesa.

3. Pileće i ćureće meso - sigurno će sačuvati sočnost ako stoje u maslinovom ulju u kojem ste stavili malo soko od limuna ili pomorandže.

4. Povrće - tretiraju se sa sitno iseckanim crnim lukom , belim lukom i paradajzom, maslinovim uljem i sokom od jednog limuna. U marinade možete dodati jabukovo ili vinsko sirće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti