Dodavanjem začina namirnicama menja se njihov ukus, naravno ka boljem. Da bi ukus bio odličan ponekad je potrebno da namirnice stoje u marinadi više od jednog dana.
PROČITAJTE JOŠ: Najbolji sastojci za marinadu za meso
Evo sa čime možete da aromatizujete ili marinirate ribu, meso, povrće.
1. Riba - je idealna za punjenje ruzmarinom, lovorovim listom i belim lukom. Tako se pojačava miris mora i ispušta se jod iz mesa, ali i samo zalivanje belim vinom daje jelu specifičan ukus.
2. Teleće meso - mora da ostoji bar 3 sata u maslinovom ulju, tako da omekša toliko da se dobije idealna sočnost, a da se ne promeni struktura mesa.
3. Pileće i ćureće meso - sigurno će sačuvati sočnost ako stoje u maslinovom ulju u kojem ste stavili malo soko od limuna ili pomorandže.
4. Povrće - tretiraju se sa sitno iseckanim crnim lukom , belim lukom i paradajzom, maslinovim uljem i sokom od jednog limuna. U marinade možete dodati jabukovo ili vinsko sirće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus