Dodavanjem začina namirnicama menja se njihov ukus, naravno ka boljem. Da bi ukus bio odličan ponekad je potrebno da namirnice stoje u marinadi više od jednog dana.
PROČITAJTE JOŠ: Najbolji sastojci za marinadu za meso
Evo sa čime možete da aromatizujete ili marinirate ribu, meso, povrće.
1. Riba - je idealna za punjenje ruzmarinom, lovorovim listom i belim lukom. Tako se pojačava miris mora i ispušta se jod iz mesa, ali i samo zalivanje belim vinom daje jelu specifičan ukus.
2. Teleće meso - mora da ostoji bar 3 sata u maslinovom ulju, tako da omekša toliko da se dobije idealna sočnost, a da se ne promeni struktura mesa.
3. Pileće i ćureće meso - sigurno će sačuvati sočnost ako stoje u maslinovom ulju u kojem ste stavili malo soko od limuna ili pomorandže.
4. Povrće - tretiraju se sa sitno iseckanim crnim lukom , belim lukom i paradajzom, maslinovim uljem i sokom od jednog limuna. U marinade možete dodati jabukovo ili vinsko sirće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu