Posna proja lukovača je jelo koje se pripremalo još u doba Nemanjića i to za vreme velikog posta. Na kraju 20. veka, ovo jelo je svoje mesto zauzelo na srpskim trpezama kao toplo predjelo.
Sastojci:
100 g kukuruznog belog brašna
3 vezice mladog crnog luka
Priprema:
Mladi luk očistiti, oprati, sitno iseckati i propržiti na ulju. Prženi luk staviti u prosejano kukuruzno brašno, dodati so po želji i dolivanjem tople vode dobro izmešati.
Masu zamesiti da ne bude suviše gusta. Podmazati pleh, staviti masu i peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180 stepeni oko 30 minuta. Proja je pečena kada dobije lepu rumenu boju. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: BastaBalkana.com
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom