Posna proja lukovača je jelo koje se pripremalo još u doba Nemanjića i to za vreme velikog posta. Na kraju 20. veka, ovo jelo je svoje mesto zauzelo na srpskim trpezama kao toplo predjelo.

Sastojci:

100 g kukuruznog belog brašna

3 vezice mladog crnog luka

1 dl ulja

vode po potrebi

so po ukusu

Pogledajte i Brza proja sa sirom

Priprema:

Mladi luk očistiti, oprati, sitno iseckati i propržiti na ulju. Prženi luk staviti u prosejano kukuruzno brašno, dodati so po želji i dolivanjem tople vode dobro izmešati.

Masu zamesiti da ne bude suviše gusta. Podmazati pleh, staviti masu i peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180 stepeni oko 30 minuta. Proja je pečena kada dobije lepu rumenu boju. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: BastaBalkana.com