Mekani, poput kašmira, novi peškiri oduševljavaju svakog člana domaćinstva. No, oni nakon nekoliko pranja postaju tvrdi, suvi i grubi na dodir?
Razlog tome je što za pranje peškira u mašini stavljate previše deterdženta koji se uvuče u niti peškira i oni postaju grubi. Iako je dobro obrisati telo jednom nedeljno sa takvim peškirom i napraviti piling kože celog tela, svakodnevna upotreba ovakvog peškira može oštetiti kožu.
Pogledajte i Svemoćno sirće - 10 neuobičajenih namena
Kako bi im vratili početnu mekoću, prilikom pranja u mašini dodajte čašu destilovanog biljnog sirćeta. Pazite na meru deterdženta koju proizvođači preporučuju za pranje određene odeće kao i na temperaturu pranja. Ako ste u mogućnosti, celi bubanj mašine napunite samo peškirima, bez drugih odevnih predmeta. Ako niste sigurni da li je s vaših peškira ispran sav deterdžent, nakon pranja pokrenite još jedan ciklus dodatnog ispiranja i nemojte koristiti omekšivač.
Pre pranja peškira, operite beli veš uz izbeljivač kako biste dezinfikovali bubanj mašine i rešili se bakterija. Peškir "prikuplja" mnoge bakterije s našeg tela pa je dobro dezinfikovati bubanj pre pranja peškira.
Nikada ih nemojte prati na niskim temperaturama i koristite tečni deterdžent kad god ste u mogućnosti. On će se lakše rastvoriti i isprati s peškira i tako će oni ostati ili opet postati mekši na dodir.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: vecernji.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem