Italijanke su nam otkrile nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete imati dobar izgled, a istovremeno ćete jesti sve i uživati u hrani koju inače pripremate za obroke.
2. Prelivi za testeninu
Testenina je jedan od glavnih sastojaka svakog obroka i Italijanke nikada ne prestaju da je jedu. Testenina nije loša kada se spremi sa prelivima koji su zdravi, što kod nas nije slučaj. Spremite lagane i niskokalorične prelive koji će unaprediti ukus testenini, ali koji neće izazvati nakupljanje masnih naslaga.
Pogledajte i 6 recepata za italijanske specijalitete
3. Baka – glavni "informator"
Naše bake imaju dovoljno kulinarskog znanja, da bi mogle da naprave najbolji kuvar na svetu. Upitajte svoju baku kako se šta sprema i kako da odaberete najbolje namirnice. Na ovaj način ćete naučiti mnogo tradicionalnih načina za kuvanje koji su dosta ukusniji i zdraviji od modernih. Jedino što treba da izbegavate jeste jaka zaprška i dosta ulja sa kojim naše bake vole da začine hranu koju spremaju.
4. Veličina porcije je bitna
Iako ne skrivaju ljubav prema testenini, sirevima i drugim ukusnim ali “nezdravim” namirnicama, morate priznati da Italijanke izgledaju mnogo dobro, a sve zbog kontrole porcija. Jedna porcija testenine iznosi između 75 i 80g, dok mnoge dame iz drugih zemalja prave obroke od čak 180g.
5. Međuobroci ne postoje
Užine i sitne grickalice koje se uglavnom podvlače svima nama u toku dana, najviše su zaslužne za višak kilograma i masne naslage. Italijanke vole da odvoje dovoljno vremena za jedan obrok, tako da užine ne postoje.
Pogledajte i Ne, nije pasta: Ovo su jela koja morate da probate u Italiji
6. Jednostavnost obroka
Za jednostavnost je potrebna veština, složili bi se mnogi. Kreirajte obroke koji su bogati nutrijentima, ali istovremeno jednostavni po broju namirnica. Izaberite nekoliko glavnih namirnica i napravite ukusan obrok za manje od sat vremena.
7. Hleb
Kako vole testeninu, tako vole i hleb. Ne ustručavaju se da ga jedu uz svaki obrok, a caka je sledeća: balans! Umesto da pojedete pola hleba u jednom danu, ograničite se na jedno do dva tanka parčeta po obroku. Na ovaj način nećete izazvati nakupljanje kilograma, a opet ćete jesti jednu od omiljenih pekarskih proizvoda.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenskimagazin.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom