Odlična kombinacija fila od breskve i čokoladne piškote u koju se stavlja čokoladni krem.
Sastojci i priprema:
- 4 jaja
- 200 g kristal šećera
- 2,5 dcl mleka
- 50 g kakao praha
- 200 g čokoladnog krema
- 300 g brašna
- 150 g margarina
- pola kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Za fil:
- 1 kg zrelih bresaka (može iz kompota)
- 2 kesice pudinga od vanile
- 150 g šećera
- 1 dcl vode
Pogledajte i Mus od breskve
Po želji šlag za ukrašavanje, čokolada...
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko, omekšali margarin, eurokrem, prosejano brašno i kakao, so, prašak za pecivo. Mutiti mikserom da se sve sjedini pa izliti u podmazanu manju tepsiju.
Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Ostaviti kratko da se prohladi pa napraviti rupice po celom kolaču.
Fil - Oprati breskve i iseći na manje komade, malo ih izmikasti pa staviti da se kuvaju sa šećerom oko 20 minuta.
Posebno umutiti puding sa vodom pa zakuvati u kuvane breskve. Kuvati dok se ne zgusne i vrelo preliti preko pečenog kolača.
Ostaviti da se malo prohladi pa ga staviti u frižider da se stegne (najbolje do sutradan), premazati umućenim šlagom ili slatkom pavlakom, iseći kocke, šnite pa poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serpica.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom