Odlična kombinacija fila od breskve i čokoladne piškote u koju se stavlja čokoladni krem. 

Sastojci i priprema:

- 4 jaja

- 200 g kristal šećera

- 2,5 dcl mleka

- 50 g kakao praha

- 200 g čokoladnog krema

- 300 g brašna

- 150 g margarina

- pola kesice praška za pecivo

- prstohvat soli

Za fil:

- 1 kg zrelih bresaka (može iz kompota)

- 2 kesice pudinga od vanile

- 150 g šećera

- 1 dcl vode

Pogledajte i Mus od breskve

Po želji šlag za ukrašavanje, čokolada...

Umutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko, omekšali margarin, eurokrem, prosejano brašno i kakao, so, prašak za pecivo. Mutiti mikserom da se sve sjedini pa izliti u podmazanu manju tepsiju.

Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Ostaviti kratko da se prohladi pa napraviti rupice po celom kolaču.

Fil - Oprati breskve i iseći na manje komade, malo ih izmikasti pa staviti da se kuvaju sa šećerom oko 20 minuta.

Posebno umutiti puding sa vodom pa zakuvati u kuvane breskve. Kuvati dok se ne zgusne i vrelo preliti preko pečenog kolača.

Ostaviti da se malo prohladi pa ga staviti u frižider da se stegne (najbolje do sutradan), premazati umućenim šlagom ili slatkom pavlakom, iseći kocke, šnite pa poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serpica.net