Potrebno vam je: 8 breskvi, 1/4 šolje smeđeg šećera od šećerne trske, kašika cimeta, 15 krekera od integralnog brašna, 2 šolje pavlake, 1/4 šolje mlevenog smeđeg šećera (u prahu), kašičica vanilinog ekstrakta, šolja badema iseckanih na listiće.
Priprema: Iseckajte breskve na manje kriške. U velikoj činiji pomešajte breskve, 1/4 šolje smeđeg šećera i cimet. Dobro promešajte dok se breskve ne uvaljaju u šećer i cimet. Ostavite u frižider da se ohladi pola sata.
U drugoj činiji pomešajte pavlaku, mleveni smeđi šećer i vanilu. Umutite mešavinu ručnim mikserom dok ne dobijete gust krem.
Pročitajte i Kakao da napravite ledeni čaj od breskve (VIDEO)
U četvrtasti pleh poređajte integralne krekere u sloj jednake debljine. Potom premažite krekere slojem krema koji ste prethodno napravili, poređajte odozgo rashlađene breskve, pa odozgo pospite sa malo lešnika. Potom odozgo poređajte sledeći sloj krekera i sve ponovite, pa sve još jednom (ukupno tri sloja krekera, krema i breskvi). Ostavite u frižideru da se hladi dok krekeri ne omekšaju i ne upiju tečnost, oko 2 sata.
Poslužite hladno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zdravahrana.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem