Zapravo, obiluje zdravim mastima, vlaknima i proteinima, a vrlo su efikasni u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i pospešivanja probavnog trakta.
Izuzetno su bogati vitaminom B6, pa se preporučuje njihov svakodnevni unos kod pada imuniteta.
Naučna istraživanja tvrde da ukoliko konzumirate šaku pistaća dnevno, smanjujete holesterol za 20 posto.
Pročitajte i 8 dobroh razloga da jedete pistaće
Mahom se koriste kao dodatak slatkišima i sladoledima, a veoma su moćan afrodizijak.
Pored toga, dobri su u prevenci kancera i dijabetesa.
Ipak, sa ovim koštunjavim voćem treba biti na oprezu. Ukoliko budete neumereni u konzumiranju, možete izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kao što su trovanje hranom, nadimanje, gojenje, povišen krvni pritisak, zatvor.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem