Iznenađujuće, postoji način kako možemo da pripremimo ovu namirnicu…
Nepravedna hajka na jaja
Jaja bije loš glas zbog holesterola koji se nalazi u žumancetu. Međutim, jaja nam istovremeno daju jedan od najpotpunijih izvora proteina za naše telo. Doručkovati nekoliko celih jaja sa vremena na vreme je prava energetska bomba za vaš organizam koji će vam dati energije za ostatak dana.
Pročitajte šta bi se desilo da jaja jedete svaki dan.
Ovo je recept za sve one koji češće vole da uživaju u jajima za doručak, a žele da izbegnu holesterolsku bombu žumanceta.
Jednostavno kada pravite omlet izbacite žumanca i napravite ga samo od belanaca. Na ovaj način ovo jelo postaje uravnotežen i zdrav doručak za svaki dan.
Ukoliko želite možete umesto belanaca od 3 jaja da koristite belanca od 2 jaja i jedno celo jaje – to će vam dati puniji ukus omleta.
Jaja su dobar izvor vitamina B12, riboflavina, fosfora, proteina i selena.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mojtanjir.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus