Sastojci:
1 l sirćeta
3 l vode
1 kesica konzervansa
5 kašika šećera
3 kašike soli
1 kesica bibera u zrnu
4 kg paprike somborke
Još recepata za zimnicu pogledajte OVDE
Priprema:
1. Očistiti papriku od semena.
2. U šerpu staviti vodu, sirće, konzervans, šećer i so. Pustiti samo da proključa da se istopi šećer i so.
3. Onda smanjiti vatru, pa spuštati paprike da se bare.
4. Bariti ih po jedan minut. Vaditi ih rešetkastom kašikom na tacnu. Kada su sve obarene slagati ih u tegle, a između njih sipati biber u zrnu.
5. Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus