Napravite malo drugačiji topli sendvič vašem detetu. Umesto hleba i šunke ubacite tikvice i sir. Ukus je neverovatan, a možete služiti za doručak ili večeru.

Sastojci:

  • 2 šolje rendanih tikvica
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 šolje sveže rendanog parmezana
  • 2 sitno seckana mlada luka
  • 1/4 šolje kukuruznog skroba
  • so
  • biber
  • ulje
  • 2 šolje rendanog čedar sira

Prirpema:

Izrendane tikvice stavite u kuhinjsku krpu i iscedite višak vode. U srednjoj posudi pomešajte tikvice sa jajetom, parmezanom, zelenim lukom i kukuruznim skrobom. Posolite i pobiberite.

U veliki tiganj sipajte ulje da pokrijete dno. Stavite oko 1/4 šolje smese sa tikvicama na jednoj strani tiganja i oblikujte u mali kvadrat (možete spatulom da pritisnete da se spljošti). Ponovite postupak na drugoj strani tiganja. Pecite  dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane, oko 4 minuta po strani. Na jednu pljeskavicu stavite čedar i poklopite drugom pljeskavicom. Pecite još nekih 2 minuta da se sir istopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se ocedi na ubrusu. Obrišite tiganj, pa ponovite postupak sa preostalim sastojcima. Servirajte odmah.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs