Ono što je najidealnije kod ovog recepta da ga u stvari nema. Tačnije, možete koristiti piškote i keks koji vam padnu na pamet, a imaju tu čvrstu strukturu kada se izmrve i pomešaju sa šlagom ili margarinom.

Potrebno vam je:

  • 300 g mlevenog keksa,
  • 100 g mlevenih oraha ili lešnika,
  • 100 g rendane čokolade,
  • malo seckanih žele bombona (ali i ne mora, ako ne volite),
  • 150 g šećera u prahu,
  • 125 g margarina,
  • oko 1 dcl mlakog mleka

Za glazuru:

  • oko 200 g čokolade,
  • 2 kašičice masti (da, masti, jer  tada čokolada neće ispucati),
  • par kašika vode.

Pored ovoga će vam još biti potrebno: štapići, ukrasne mrvice za dekoraciju, podloga obložena papirom za pečenje i parče debljeg stiropora.

Priprema: 

U jednu posudu stavite sve navedene sastojke, osim onih za glazuru. Napravite kompaktnu masu, koju ćete moći oblikovati rukama u lepe kuglice. Kada formirate kugle, ostavite ih na pola sata u frižider, da se malo stegnu. U šerpu stavite čokoladu, vodu i mast i sve na tihoj vatri rastopite. Sada svaki štapić umočite u glazuru i zatim u kuglu. Zatim celu kuglu umočite u čokoladu i držite nekoliko sekundi izvrnuto da se višak ocedi. Zabodite štapić na stiropor i pospite dekorativnim mrvicama. I tako redom. Ako vam se glazura stvrdne, slobodno je još jednom stavite na šporet da se otopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:kreativnirecepti.com