Ono što je najidealnije kod ovog recepta da ga u stvari nema. Tačnije, možete koristiti piškote i keks koji vam padnu na pamet, a imaju tu čvrstu strukturu kada se izmrve i pomešaju sa šlagom ili margarinom.
Potrebno vam je:
- 300 g mlevenog keksa,
- 100 g mlevenih oraha ili lešnika,
- 100 g rendane čokolade,
- malo seckanih žele bombona (ali i ne mora, ako ne volite),
- 150 g šećera u prahu,
- 125 g margarina,
- oko 1 dcl mlakog mleka
Za glazuru:
- oko 200 g čokolade,
- 2 kašičice masti (da, masti, jer tada čokolada neće ispucati),
- par kašika vode.
Pored ovoga će vam još biti potrebno: štapići, ukrasne mrvice za dekoraciju, podloga obložena papirom za pečenje i parče debljeg stiropora.
Priprema:
U jednu posudu stavite sve navedene sastojke, osim onih za glazuru. Napravite kompaktnu masu, koju ćete moći oblikovati rukama u lepe kuglice. Kada formirate kugle, ostavite ih na pola sata u frižider, da se malo stegnu. U šerpu stavite čokoladu, vodu i mast i sve na tihoj vatri rastopite. Sada svaki štapić umočite u glazuru i zatim u kuglu. Zatim celu kuglu umočite u čokoladu i držite nekoliko sekundi izvrnuto da se višak ocedi. Zabodite štapić na stiropor i pospite dekorativnim mrvicama. I tako redom. Ako vam se glazura stvrdne, slobodno je još jednom stavite na šporet da se otopi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:kreativnirecepti.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem