Poslužite sladoled na malo drugačiji način. Ovi čokoladni “bataci” nam se čine idealnim za letnje rođendane ili kada želite decu da iznenadite nečim slasnim i novim.
Desertić je sasvim jednostavan, a divno izgleda. Reč je o kornetu upakovanom u čokoladu. Međutim, umesto kugle sladoleda kornet možete napuniti komadićima mafina, voćem pomešanim sa komadićima piškota, kolačima u vidu kuglica, rafaelo kuglicama, čokoladnim bombonicama, bombonjericama, ostacima kora od kolača (kada pravite više kolača, recimo za slavu)
Sastojci:
- 940 ml sladoleda (ili punjenja po želji)
- 8 korneta (Napravite fišeke za sladoled)
- 180 gr čokolade
- 220-230 gr putera
- šarene mrvice
Obložite tepsiju papirom za pečenje ili folijom. (Samo pazite da vam tepsija može stati u frižider i ladice zamrzivača). U kornete stavite kuglu ili dve sladoleda (najbolje jednu veću kuglu), pa ih poredajte na papir u tepsiju. Sve stavite u zamrzivač da se stegne.
Pomešajte puter i čokoladu, otopite na pari, pa umačite kugle (samo vrh korneta sa kuglom) u otopljenu čokoladu. Ostavite par sekundi, pa ponovo umočite. Pospite šarenim mrvicama i stavite u zamrzivač ili frižider na kratko. Služite odmah.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:lifepressmagazin.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom