Poslužite sladoled na malo drugačiji način. Ovi čokoladni “bataci” nam se čine idealnim za letnje rođendane ili kada želite decu da iznenadite nečim slasnim i novim.
Desertić je sasvim jednostavan, a divno izgleda. Reč je o kornetu upakovanom u čokoladu. Međutim, umesto kugle sladoleda kornet možete napuniti komadićima mafina, voćem pomešanim sa komadićima piškota, kolačima u vidu kuglica, rafaelo kuglicama, čokoladnim bombonicama, bombonjericama, ostacima kora od kolača (kada pravite više kolača, recimo za slavu)
Sastojci:
- 940 ml sladoleda (ili punjenja po želji)
- 8 korneta (Napravite fišeke za sladoled)
- 180 gr čokolade
- 220-230 gr putera
- šarene mrvice
Obložite tepsiju papirom za pečenje ili folijom. (Samo pazite da vam tepsija može stati u frižider i ladice zamrzivača). U kornete stavite kuglu ili dve sladoleda (najbolje jednu veću kuglu), pa ih poredajte na papir u tepsiju. Sve stavite u zamrzivač da se stegne.
Pomešajte puter i čokoladu, otopite na pari, pa umačite kugle (samo vrh korneta sa kuglom) u otopljenu čokoladu. Ostavite par sekundi, pa ponovo umočite. Pospite šarenim mrvicama i stavite u zamrzivač ili frižider na kratko. Služite odmah.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:lifepressmagazin.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus