Poslužite sladoled na malo drugačiji način. Ovi čokoladni “bataci” nam se čine idealnim za letnje rođendane ili kada želite decu da iznenadite nečim slasnim i novim.

Desertić je sasvim jednostavan, a divno izgleda. Reč je o kornetu upakovanom u čokoladu. Međutim, umesto kugle sladoleda kornet možete napuniti komadićima mafina, voćem pomešanim sa komadićima piškota, kolačima u vidu kuglica, rafaelo kuglicama, čokoladnim bombonicama, bombonjericama, ostacima kora od kolača (kada pravite više kolača, recimo za slavu)

Pročitajte i: Čokoladni parfe sa bananom i čia semenkama

Sastojci:

  • 940 ml sladoleda (ili punjenja po želji)
  • 8 korneta (Napravite fišeke za sladoled)
  • 180 gr čokolade
  • 220-230 gr putera
  • šarene mrvice

Obložite tepsiju papirom za pečenje ili folijom. (Samo pazite da vam tepsija može stati u frižider i ladice zamrzivača). U kornete stavite kuglu ili dve sladoleda (najbolje jednu veću kuglu), pa ih poredajte na papir u tepsiju. Sve stavite u zamrzivač da se stegne.

Pomešajte puter i čokoladu, otopite na pari, pa umačite kugle (samo vrh korneta sa kuglom) u otopljenu čokoladu. Ostavite par sekundi, pa ponovo umočite. Pospite šarenim mrvicama i stavite u zamrzivač ili frižider na kratko. Služite odmah.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:lifepressmagazin.com