Deca najviše vole da jedu kremaste i mekane poslastice. Ako sadrže njihove omiljene ukuse, jafe, plazme i mleka sigurno će ih obožavati.
Jaffa kuglice
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 ml soka od pomorandže
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike džema od pomoradže
- malo čokolade za kuvanje
- naribana korica pomorandže
- 1 kašika meda
Priprema:
Keks preliti sokom, dodati med, džem, vanilin šećer, otopljenu čokoladu, koricu pomorandže. Sve dobro sjediniti. Ostaviti da se stegne pola sata u frižideru i rukama oblikovati kuglice po želji.Ako su mnogo mekane možete dodati još malo keksa. Uvaljati u mleveni keks.
Plazma kocke
Sastojci:
- 300 g plazme
- 125 g margarina
- 125 g prah šećera
- 1 čaša soka od pomorandže
- 1 banana
- 100 g rendane čokolade
Priprema:
Mlevenu plazmu, prah šećer, margarin, sok i čokoladu pomešati. Dobro da se sjedini. Smesu sipati na pek papir i rastanjiti na debljinu oko 3 cm. Ostaviti da se stegne u frižider. Nakon što se dobro steglo možete dekorisati sa malo otopljene čokolade. Seći na kockice.
Baby rafaelo kuglice
Sastojci:
- 200 g griza
- 400 ml mleka
- 100 ml gazirane vode
- 1 puding od vanile
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika meda
- malo šećera
- 150 g kokosa
- po želji lešnici ili bademi
- malo vode za griz i puding
Priprema:
Griz, prah za puding i malo vode izmešati da se dobije glatka smesa (kao za palačinke). Mleko, vodu i šećer pomešati u jednoj šerpi, staviti na laganu vatru da prokuva, pa onda smanjiti vatru i polako uz mešanje dodavati smesu od pudinga i griza. Kuvati na laganoj vatri par minuta iz neprekidno mešanje. Kad je smesa skuvana skloniti sa šporeta i dodati med, vanilin šećer i kokos. Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata i nakon toga oblikovati kuglice. U sredinu staviti badem ili lešnik, a i ne mora. Uvaljati u kokos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem