Kremasta čokoladna torta bez pečenja je odlična za one domaćice koje žele nešto brzo, a da lepo izgleda i da ukus bude savršen. Svaki zalogaj se topi u ustima zbog najboljeg fila, ali i laganog biskvita. Ako vam je preterano ferero kuglice možete izbacite iz dekoracije. Kada je gosti probaju svi će je hvaliti i tražiće vam recept.
Sastojci:
Za biskvit:
- 200 g mlevenog keksa
- 75 g istopljenog putera
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 350 g krem sira
- 150 g otopljene čokolade
- 200 g napolitanki
- 150 lešnika
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 100 g mlevenih badema
- 6 ferero roše kuglica
Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili providnom folijom. Odvojeno umutite slatku pavlaku i krem sir, pa pomešajte obe smese. Lešnike i napolitanke izblendirajte. U fil dodajte istopljenu čokoladu i promešajte, pa odvojite 2 kašike u nek posudu. Dodajte mlevene napolitanke i lešnike i promešajte. Premažite preko biskvita, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim bademima, a one dve kašike fila sipajte u kesu za dekoraciju i takođe ukrasite tortu. Na kraju stavite i ferero. Ohladite u frižideru još 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem