Kremasta čokoladna torta bez pečenja je odlična za one domaćice koje žele nešto brzo, a da lepo izgleda i da ukus bude savršen. Svaki zalogaj se topi u ustima zbog najboljeg fila, ali i laganog biskvita. Ako vam je preterano ferero kuglice možete izbacite iz dekoracije. Kada je gosti probaju svi će je hvaliti i tražiće vam recept.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 75 g istopljenog putera 

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 350 g krem sira 
  • 150 g otopljene čokolade 
  • 200 g napolitanki
  • 150 lešnika 

Za glazuru: 

  • 150 g crne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake 

Za dekoraciju:

  • 100 g mlevenih badema 
  • 6 ferero roše kuglica 

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili providnom folijom. Odvojeno umutite slatku pavlaku i krem sir, pa pomešajte obe smese. Lešnike i napolitanke izblendirajte. U fil dodajte istopljenu čokoladu i promešajte, pa odvojite 2 kašike u nek posudu. Dodajte mlevene napolitanke i lešnike i promešajte. Premažite preko biskvita, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim bademima, a one dve kašike fila sipajte u kesu za dekoraciju i takođe ukrasite tortu. Na kraju stavite i ferero. Ohladite u frižideru još 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa