Sastojci:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 110 g pečenih lešnika
  • 60 g šećera u prahu
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike meda
  • 60 ml belog ruma
  • 80 g kokosovih pahuljica
  • 2 kašičice kore od pomorandže
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 282 g crne čokolade, grubo seckane

Recept za rum kuglice sa crnom čokoladom:

Za rum kuglice usitnite u blenderu lešnike. Ubacite sve sastojke osim seckane čokolade u srednju posudu. Promešajte da se sjedine, smesa će biti lepljiva. Pokrijte i ohladite u frižideru 45 minuta pre nego što napravite kuglice. Hlađenje čini smesu čvršćom i lakšom za rad.

Pre nego što izvadite smesu iz frižidera, počnite da topite čokoladu na pari. Kada je istopite, ostavite je da odstoji 5 minuta da se malo ohladi. Od izvađene smese izdvojite 2 kašičice i između dlanova uvaljajte u lopticu, pa svaku lopticu potopite u čokoladu. Ponovite sa preostalom smesom.

Vratite loptice na lim za pečenje nakon što svaku umočite u čokoladu. Ostavite ih u frižideru 30 minuta ili dok se čokolada potpuno ne stegne pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i posne snikers kuglice.

Pročitajte i kako se prave brze posne kuglice kakve još niste probali

BONUS VIDEO

Instagram/goveganchallenge Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali

StvarUkusa