NAPRAVITE, ZAMRZNITE, PA KAD VAM DOĐU GOSTI SAMO POSLUŽITE: Semifredo sa eurokremom - liči na sladoled, a još bolji

Italijanski desert semifredo koji najviše podseća na sladoled. Odlična letnja poslastica koju je vrlo jednostavno napraviti.

Printscreen/Youtube/Donal Skehan

Ovo je desert koji najviše podseća na sladoled po ukusu i po teksturi.

Uz malo mašte možete osmisliti bezbroj kombinacija kao dodatak za krem. Tako npr možete ubaciti bobičasto voće, bademe, pistaće, pečeni lešnik, breskve, limun, nutelu, plazma keks...Kombinacija je bezbroj, a na vama je da odaberete ukus koji najviše volite.

Sastojci:

  • 3 žumanca i 1 celo jaje
  • 100 g šećera 
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 - 300 g eurokrema

Priprema:

U šerpu sipajte oko 2 cm vode pa je stavite da se zagreva. U drugu posudu staviti jaje, žumanca i šećer, pa sve staviti na šerpu kako biste kuvali fil na pari.  Od momenta kada voda provri mešati jaja sa šećerom 10 minuta. 

Zasebno umutiti slatku pavlaku da dobijete šlag. Skloniti žuti fil sa vatre i odmah sipati u slatku pavlaku i izmešati.

Pleh za hleb obložiti papirom za pečenje. Staviti pola dobijene mase, poravnati malo, pa sipati po sredini omekšali krem. Premazati preko ostatak mase i poravnati. Zatim špatulom malo prošarati kroz kalup kako bi se sve malo pomešalo sa kremom. Opet poravnati gornju površinu i staviti da se hladi, najmanje 4h u zamrzivač. Posle samo okrenuti na tacnu, a može i da ostane u kalupu. Ukrasite po želji.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs