TOLIKO JE DOBRO DA ĆETE PROGUTATI U JEDNOM ZALOGAJU - LAŽNI EKLERI: Recept bez mešenja testa - brzo i lako

Lažni ekleri su jednako ukusni kao pravi, a priprema je još lakša.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Sada eklere možete da napravite bez puno muke. Ne trebate da se brinete da li će vam testo uspeti, samo vam je potrebno da kupite piškote. Lažni ekleri se ne peku i biće vam potrebno malo vremena da ih napravite. Ovo je kolač o kojem će se pričati danima zbog jednostavne pripreme. 

Sada čuveni francuski kolač - eklere malo modifikujte, pa napravite verziju za koju vam nije potrebno da mesite testo. Sve što treba da uradite je da složite piškote na dno tepsije, preko 2 fila i još jedan red piškota. 

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 150 ml mleka 

Za fil:

  • 80 g pudinga od vanile 
  • 250 g šećera 
  • 700 ml mleka 
  • 100 g nutele
  • 200 ml slatke pavlake 

Za glazuru:

  • 50 g nutele
  • 20 g kikirikija 

Priprema:

Umočite piškote u mleko i ređajte u tepsiju. Zatim u mleko dodajte puding od vanile i šećer (150 g), pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Dodajte nutelu i promešajte. Sipajte preko piškota. Stavite u frižider na pola sata. Slatku pavlaku umutite sa preostalim šećerom (100 g), premažite preko čokoladnog fila i poređajte piškote preko. Ohladite još pola sata. 
Prošarajte sa nutelom i pospite seckanim kikirikijem. 

Izvor: stvarukusa.rs