10 MINUTA ZA PRIPREMU + ZAMRZAVANJE: Sladoled torta sa keksom i prelivom od čokolade - ledena poslastica za vrele dane

Torta za koju vam ne treba rerna.

Printscreen/Youtube/Schnell Kochen

 Ako ne želite da pečete tortu, potrebno vam je samo nekoliko sastojka do savršene poslastice! Ovaj sladoled se može zamrzavati čak i u šoljicama, a ukoliko vam dolaze gosti možete pripremiti ovako kao tortu. Domaći recept za koji vam treba samo 10 minuta + zamrzavanje. Isprobajte obavezno.

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g keksa
  • 30 grama putera
  • 370 g kondenzovanog mleka

Priprema:

Umutite slatku pavlaku mikserom. Dodajte kondenzovano mleko pa mutite ponovo. Promešajte špatulom. Puter otopite, keks sameljite pa pomešajte. U kalup za čizkejk na dno utisnite keks. Preko stavite smesu koju ste umutili. Poravnajte i ubacite u zamrzivač na 4-5 sati da se dobro stegne. Po želji dekorišite topingom od čokolade.

Izvor: Stvar ukusa