Sladoled torta je najbolje osveženje kada su vrućine. Ne peče se, pa ne morate da provedete puno vremena u kuhinji, a šporet vam treba samo da istopite margarin. Zbog svoje jednostavne pripreme i osvežavajućeg ukusa biće vaš prvi izbor. Namirnice koje idu u ovu tortu svi vole, tako da će se tražiti parče više.
Sastojci:
- 500 g mlevenog keksa
- 100 g istopljenog maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
- 300 g krem sira
- 500 g slatke pavlake
- 150 ml mleka
- 100 g čokolade
- malo voća po želji
Priprema:
Keks, istopljeni maslac i mleko prvo promešajte kašikom, pa rukama dobro sjedinite. Kalup obložite kesom ili folijom, pa utisnite keks na dno i po ivicama. Ohladite u frižideru. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir i šećer u prahu i sjedinite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u prvi dodajte sitne komadiće čokolade i promešajte, a u drugi deo voće. Preko keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa sa voćem. Preko pospite još malo mlevenog keksa i ostavite da se stegne u frižideru.
Izvor: brzireceptiisaveti