KOLAČ SA KEKSOM PRELIVEN ČOKOLADOM: Dobitna kombinacija osvežavajućeg fila i glazure sa 1 neočekivanim sastojkom

Kolač sa čokoladom i keksom se brzo sprema, a dodani plus je što vam ne treba rerna.

Printscreen/YT/Schnelle Rezepte

Brzi kolači su ono što nam je potrebno kada nam dolaze gosti ili nam se jede nešto slatko, a mrzi nas da pravimo kore ili komplikovane filove. Za ovaj kolač koji se ne peče potreban vam je čokoladni keks, a preko njega ide jednostavan fil od jogurta, brašna, šećera i jaja. Na kraju se sve prelije čokoladnom glazurom. Ova glazura se pravi malo drugačije jer se u nju dodaje jogurt. 

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 60 g brašna
  • 3 jajeta 
  • 600 g jogurta
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 g putera
  • 18 komada čokoladnog keksa 

Za glazuru:

  • 100 g šećera
  • 40 g kakao praha
  • 150 g jogurta
  • 60 g putera

Priprema:

Pomešajte brašno i šećer, pa dodajte jaja i jogurt. Sve sjedinite žicom ili varjačom, pa stavite da se kuva dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. U vruć fil dodajte vanilin šećer i puter, pa promešajte. U kalup stavite keks, pa pola fila, opet keks i preostali fil, na kraju još jedan red keksa. Pomešajte kakao, šećer i jogurt i kuvajte dok se šećer ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se ne istopi. Prelijte preko keksa i ostavite u frižideru 3-4 sata.