Pravljenje eklera izgleda kao težak posao, posebno za manje iskusne domaćice, međutim sada možete napraviti ekler tortu koja se ne peče. Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
- 50 g šećera
- 10 ml esencije vanile
- 100 g šlaga
- 400 g keksa četvrtastog
Glazura:
- 80 g šećera
- 15 g kakaoa
- 20 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite na dno keks. Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi. Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks. Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao. Prelijte preko keksa. Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.