Jednostavan kremasti desert koji se sprema za 10 minuta, i samo čekate da se stegne u frižideru. Nema pečenja! Rezultat je neverovatno ukusan desert koji će se svima dopasti i koji će vas oduševiti! Kombinacija keksa, krema i kikirikija čini ovu tortu pogodnom za sve vrste svečanosti.
Sastojci:
Kora:
- 200 g čokoladnog petit ber keksa
- 100 g pečenog kikirikija
- 80 g rastopljenog putera
Fil 1:
- 200 g krem sira
- 200 g krema
- 100 ml slatke pavlake
Fil 2:
- 300 ml pavlake
- 40 g šećera u prahu
Ukrašavanje:
- orasi i čokolada
Priprema:
Keks i kikiriki sameljite. Dodajte otopljen puter, sjedinite pa smesu utisnite u kalup. Stavite u frižider. Za fil sjedinite krem sir i krem. Umutite mikserom. Slatku pavlaku umutite posebno, pa dodajte prethodnoj smesi. Izlijte fil preko kore od keksa. Stavite da se hladi.
Umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer u prahu. promešajte pa stavite preko prvog fila. stavite u frižider na pola sata. Ukrasite po želji orasima i čokoladom.