Knedle sa šljivama su naš čuveni desert koji se sada pravi sa različitim ukusima. Možete ih jesti sa nutelom, breskavama, 4 vrste sira... Sada možete da isprobate i zdraviju verziju čije "testo" se umesto od krompira pravi od sira i ovsenog brašna. Takođe možete da koristite i kokosovo i pirinčano brašno, ali lakše je sa ovsenim. Kada se skuvaju uvaljajte ih u mak, ali možete i u mlevene orahe ili nešto po vašem ukusu.
Sastojci:
- 4-5 kašika mlevenog i nezaslađenog maka
- 1-1,5 kašike eritritola
- 2 jajeta
- 250 g nemasnog mladog sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g ovsenog brašna
Priprema:
Vodu malo posolite i ostavite da proključa. Pomešajte sir, umućena jaja, eritritol, vanilu i dobro promešajte. Zatim postepeno dodajte brašno i sjedinite smesu. Mokrim rukama oblikujte valjak ili loptice i kuvajte u ključaloj vodi. Kada krenu da izbijaju na površinu gotove su. Pravite manje knedle. Uvaljajte u mak.