LAŽNE LEDENE KOCKE: Nikad brže napravite kremasti kolač, kore zamenite jednim sastojkom i nema pečenja

Jednostavniji i brži recept za pripremu jednako ukusnog kolača - lažne ledene kocke.

Printscreen/YT/savurosTV

Ledene kocke su kremasti kolač koji nije teško napraviti, ali ide dosta slojeva i pečenje kore, a sve to zahteva vreme. Za vas smo izdvojili recept za lažne ledene kocke koje se prave za tili čas i nema pečenja. Umesto kora koristite prepečen tost hleb. Fil je takođe jednostavan, ali i čokoladna glazura. Odlična je zamena čuvenom kolaču, nećete ni primetit razliku. 

Sastojci:

  • 200 g tost hleba
  • 150 g šećera
  • 150 ml vode

Za fil:

  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 l mleka
  • 1 kašičica ekstratka vanile
  • 50 g maslaca
  • 200 ml slatke pavlake
  • 3 kašike šećera u prahu

Za čokoladnu glazuru:

  • 150 čokolade 
  • 200 ml slatke pavlake 

Priprema:

Šećer kuvajte, uz konstatno mešanje dok ne postane braon. Zatim dodajte vodu i nastavite da kuvate dok ne proključa. Prohladite ga 5 minuta. U tepsiju poređajte tost hleb, prepečen, pa prelijte toplim sirupom. Brašno i šećer pomešajte, pa sipajte mleko. Lepo sjedinite da nema grudvica, a zatim kuvajte, uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa u vruć fil dodajte maslac i vanilu i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Sipajte preko hleba, a zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i premažite preko fila. Ohladite pola sata. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i premažite preko. 

Izvor: Stvar ukusa