Čokolada sa rižom mnogima je bila omiljeni slatkiš iz detinjstva tamo negde sedamdesetih i osmadesetih godina. Sada brzo i lako možete da je napravite sami i to od samo tri sastojka. Sve samo sjedinite i čekate da se stegne, a posebno će joj se obradovati oni najmlađi.
Sastojci:
- 150 g čokolade
- 2 kašike kikiriki putera
- 4 pirinčane galete
Priprema:
Čokoladu izlomite na kockice, pa istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Potom dodajte dve pune kašuke putera od kikirikija i sve lepo sjedinite. Pirinčane galete koliko god možete sitnije izlomite i stavite u činiju. Preko njih prelijte smesu od čokolade i kikiriki putera. Sve dobro promešajte da se čokolada ravnomerno rasporedi oko komadića galeta. Smesu kašikom prebacite u kalup za mafine, po mogućstvu od silikona, jer će vam kasnije biti lakše da vadite čokoladice. Kalup sa čokoladom stavite u frižier na neka 2-3 sata da se lepo stegne. Nakon tog vremena lagano ih izvadite i spremne su za služenje i jelo.
Izvor: Stvar ukusa