ČOKOLADNI ROLAT BEZ PEČENJA: Neće vam trebati ni mikser, a omiljeni srpski napitak daje mu posebnu aromu

Čokoladni rolat bez pečenja idealan je za sve one koji nemaju previše vremena za pripremu komplikovanih slatkiša.

Shutterstock

Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas. Priprema vam neće oduzeti više od 20 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu. Ovaj rolat posebno će obradovati sve ljubitelje kafe, jer je jedan od sastojaka. 

Sastojci:

Za koru:

  • 350 g mlevenog keksa
  • 80 g putera
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike skuvane kafe
  • 100 g mlečne čokolade

Za fil:

  • 3 kašike čokoladnog krema
  • 200 g kikiriki putera
  • 4 kašike šećera
  • 50 g kokosovog brašna

Priprema:

U šerpu stavite maslac, mleko, čokoladu i kafu, pa kuvajte na tihoj vatri sve vreme mešajući. Kada se čokolada i maslac otope, šerpu sklonite sa vatre, a onda dodajte mleveni keks i sve fino promešajte. Smesu ostavite da se ohladi, a onda je umesite. Na papir za pečenje prebacite smesu i razvucite je oklagijom u pravougaonik. Koru premažite čokoladnim kremom, a u posudi pomešajte kikiriki puter, šećer i kokosovo brašno. Dobijenu smesu nanesite preko krema. Urolajte zajedno sa papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Ohlađeni rolat secite na kriške željene veličine.

Izvor: Stvar ukusa