NAJKREMASTIJI DOMAĆI SLADOLED OD 3 SASTOJKA: Osvežavajuća poslastica sa jagodama kao iz najbolje poslastičarnice (VIDEO)

Brzo i lako napravite domaći sladoled od jagoda kome će se posebno obradovati najmlađi.

Shutterstock

Sa toplijim danima imamo želju sa poslasticom koja će nas osvežiti. Uvek možete da kupite gotov sladoled, ili da izaberete bolju varijantu! Domaći sladoled se brzo pravi, zdraviji je, jeftiniji i ima pun ukus, tako da sa njim nema greške.

Pošto su sveže jagode uveliko stigle na pijace, preporučujemo da ih iskoristite u potpunosti i da isprobate recept koji doslovno svi obožavaju, naročito klinci. Jednostavan kremasti sladoled od samo tri sastojka, spreman je za tren oka, a posle samo treba da se strpite da se stegne.

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g kondenzovanog mleka
  • 100 g jagoda

Priprema:

Slatku pavlaku mutite na najjačoj brzini dok ne dobijete gust šlag. Kada ste dobili zeljenu gustinu dodajte kondenzovano mleko, pa ponovo sve umutite da dobijete glatku kremu. Jagode dobro operite i očistite, pa ih naseckajte na sitnije kockice i dodajte u smesu od slatke pavlake i kondenzovanog mleka. Sve lepo izmešajte, prespite u činiju i stavite u zamrživač da se hladi najmanje 2 sata. Ukoliko želite da se što pre stegne, sladoled možete da podelite i u više manjih porcija.

Izvor: Stvar ukusa