DOMAĆI SLADOLED OD MALINE: Savršeno kremast kao iz najboljih italijanskih poslastičarnica, a gotov je za 10 minuta

Napravite domaći sladoled od maline kao iz najbolje poslastičarnice.

Shutterstock

Osvežavajući sladoled od maline idealna je poslastica za tople dane. Pored toga što se lako pravi, daleko je zdraviji, a i jeftiniji od kupovnog.  

Ovaj hladni desert biće nešto šta će svaki član porodice apsolutno obožavati i kada ga jednom probaju stalno će tražiti da ga pravite. Jednostavan kremasti sladoled od svega pet sastojka, spreman je za tren oka, a posle samo treba da se strpite da se stegne.

Sastojci:

  • 350 g svežih malina
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika limunovog soka
  • 250 g slatke pavlake
  • 2 kesice vanilin šećera 

Priprema:

Maline operite, stavite ih u dublju činiju, pa ih pospite šećerom u prahu i dodajte limunov sok. Viljuškom sve promešajte i malo iznječite da maline puste sok. Ostavite da odstoje, a za to vreme umutite slatku pavlaku zajedno sa vanilin šećerom, da dobijete čvrst šlag. Slatku pavlaku preručite u činiju sa malina i sve dobro izmešajte da se lepo sjedini i da dobijete glatku smesu. Stavite u frižider na minimum 4 sata da se u potpunosti zaledi, pa vadite kugle i služite. 

Izvor: Stvar ukusa