Sladoled je prava letnja poslastica koju niko neće odbiti. Porodični domaći sladoled napravite sami u svega par koraka. Rashladiće vas, a iskoristite sezonu svežih jagoda, a ako više volite neko drugo voće, slobodno zamenite.
Pročitajte i kako da napravite kondenzovano mleko kod kuće.
Sastojci:
- 200 g jagoda
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Dodajte sitno seckane jagode (150 g) i lagano promešajte. Sipajte 2/3 smese u kalup dimenzija 24x10 cm koji ste obložili providnom folijom. Preostale jagode (50 g) izblendirajte i dodajte u preostalu smesu. Lepo promešajte i sipajte preko prvog dela sladoleda. Stvavite u zamrzivač na 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa