Recept za čizkejk sa jagodama

Čizkejk sa jagodama je desert koji se ne peče i vrlo je osvežavajuć.

Shutterstock

Čizkejk sa jagodama je sirova torta koja se ne peče i svi sastojci su vrlo kalorični. Osvežiće vas obilje orašastih plodova, kakaoa i svežeg voća. Ukoliko volite čizkejk možda ćete želeti da napravite i tradicionalni nemački kolač od sira. Evo i kako se pravi čizkejk sa jagodama:

Sastojci:

  • 135 g urmi, natopljenih u 80 ml tople vode 10 minuta
  • 150 g bademovog brašna
  • 45 g kokosa, plus dodatno za posipanje
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 25 g kakao praha
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 40 g kakao zrna
  • Kokosove pahuljice, za serviranje

Za beli deo kolača:

  • 300 g sirovih indijskih oraha, natopljenih u vodi 3 sata, oceđenih
  • 1 zrela banana, seckana
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 125 ml meda
  • 2 kašike kokosovog ulja, rastopljenog

Za deo kolača sa jagodom:

  • 300 g sirovih indijskih oraha, natopljenih u vodi 3 sata, oceđenih
  • 500 g jagoda, oljuštenih, prepolovljenih
  • 1 zrela banana, seckana
  • 60 ml meda
  • 60 ml limunovog soka
  • 2 kašike kokosovog ulja, rastopljenog

Recept za čizkejk sa jagodama

Podmažite i obložite papirom za pečenje dno i stranice kalupa za tortu. Usitnite urme i tečnost u kojoj su bile u procesoru za hranu dok smesa ne postane glatka. Dodajte bademovo brašno, osušeni kokos, cimet, kakao i kokosovo ulje, pa umutite dok se ne sjedine. Dodajte kakao zrna. Pospite dno tepsije dodatno osušenim kokosom, zatim dodajte mešavinu urmi i pritisnite u kompaktan sloj. Zamrznite na 20 minuta da se stegnu.

Za beli deo kolača umutite sve sastojke u procesoru za hranu sa 60 ml hladne vode 4 minuta ili dok smesa ne postane glatka. Prelijte preko podloge, pa vratiti u zamrzivač na 2 sata da se stegne. Za deo kolača sa jagodama umutite sve sastojke u procesoru za hranu 4 minuta ili dok smesa ne postane glatka. (Možda ćete morati da dodate 1-2 kašike hladne vode ako je smesa previše gusta). Prelijte beli deo kolača, pa vratite u zamrzivač na 3 sata da se stegne. Izvadite čizkejk iz zamrzivača 30 minuta pre serviranja. Isecite na kriške i uživajte.

Pročitajte kako da napravite čizkejk koji se ne peče

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Snikers čizkejk  Instagram/pp.kbzu_

StvarUkusa/L.S.