Od ovsenih pahuljica ne morate da pravite samo kašu za doručak, već možete da pripremite i neke od najlepših kolača. Zna se da čokoladni kolač retko ko odbija, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite čokoladne kolačiće sa ovsenim pahuljicama i još par sastojaka. Nema pečenja, a jedino vam treba malo strpljenja da sačekate da se kolačići ohladi.
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 300 g čokolade
- 30 ml kokosovog ulja
- 2 žumanceta
- 25 g šećera
- 240 ml slatke pavlake
Recept za čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama:
U suvom tiganju kratko propržite ovsene pahuljice, pa ih stavite u neku posudu. Istopite čokoladu (200 g) sa kokosovim uljem, pa pomešajte sa ovsenim pahuljicama. Sve lepo sjedinite i dobijenu smesu sipajte u kalup za mafine ili u plastične čaše. Utisnite lepo po dnu i razmažite po ivici (da napravite kao držač). Ostavite da se stegne u zamrzivaču nekih pola sata. Umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte slatku pavlaku. Sve lepo promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu (100 g) i mešajte dok se ne istopi. Izvadite iz čaša ili kalupa za mafine napravljenu podlogu i napunite je filom od čokolade. Ohladite sat vremena i služite!
Pročitajte i ovo: Lažni tiramisu sa ovsenim pahuljicama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.