Ako volite da pijete proseko, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite neobčnu tortu sa jagodama i prosekom za koju vam nisu potrebne posebne poslastičarske sposbnosti, već samo malo vremena i strpljenja. Za ovu tortu je potrebno svega 5 sastojaka, a možete da je služite u svim prilikama.
Sastojci:
- 600 g jagoda
- 1 l sprajta
- 500 ml proseka
- 36 g želatina
- 200 ml vode
Recept za providnu tortu sa jagodama od 5 sastojaka:
Pomešajte želatin sa vodom i ostavite da nauburi. Zatim ga istopite na pari, pa pomešajte sa sprajtom i prosekom. Na alu foliju stavite obruč, a na ivicu stavite plastičnu foliju. Poređajte jagode na dno, pa sipajte smesu od proseka i želatina tako da prekrije jagode. Stavite u frižider oko pola sata da se stegne. Nakon toga poređajte još jedan sloj jagoda i sipajte smesu od proseka i želatina. Ponovo stavite u frižider na pola sata. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Ostavite preko noći da se stegne, pa secite i služite.
Pročitajte i ovo: Svečana torta sa jagodama, osvežavajuća i lagana
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.