Sastojci:
- 180 ml soka od breskve
- 20 dvopeka
- 250 g sladoleda od vanile
- 125 g breaka, isečenih na kockice
- 250 g sladoleda od breskve
- sveže naseckane breskve, borovnice i jagode, za ukrašavanje
Recept za domaću sladoled tortu sa breskvama:
Za sladoled tortu sa breskvama prvo pripremite tepsiju. U plitku činiju sipajte sok od breskve. Uzmite dvopek i potopite svako parče pojedinačno u sok od breskve. Nakon natapanja, poređajte ih u pleh. Obavezno ispunite prazne prostore malim komadima natopljenog dvopeka da biste dobili ravnomeran sloj.
U posebnu posudu stavite sladoled od vanile i omekšajte ga pomoću lopatice. Stavite kockice breskve u omekšani sladoled od vanile. Lopaticom ovu mešavinu rapsoredite u ravnomeran sloj na podlogu od dvopeka. Uzmite još malo natopljenog dvopeka i ravnomerno ga poređajte na ovaj sloj sladoleda od vanile.
Za završni sloj, omekšajte sladoled od breskve u činiji. Koristeći lopaticu, rasporedite omekšali sladoled od breskve u ravnomerni sloj na drugu podlogu od dvopeka. Zamrznite tortu preko noći. Izvadite tortu i ukrasite svežim breskvama, borovnicama i jagodama. Servirajte hladno. Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu sladoled tortu koja se lako pravi.
Pročitajte kako da napravite i sladoled tortu sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa