Čokoladni parfe sa keksom koji se pravi za 5 minuta

Čokoladni parfe sa keksom je kremasto savršenstvo koje možete da napravite očas posla ukoliko vam se jede nešto slatko i osvežavajuće, a što je najbolje, ne peče se!

Print screen / Instagram / avenaemiele

Sastojci:

  • 400 g čokoladnog keksa
  • 200 g grčkog jogurta
  • 3 kašike čokoladnog krema
  • mleko za natapanje

Pogledajte kako se pravi čokoladni parfe:

This browser does not support the video element.

Recept za čokoladni parfe sa keksom  Instagram/avenaemiele

Recept za čokoladni parfe sa keksom:

Kako biste napravili čokoladni parfe sa keksom, prvo uzmite jednu dublju četvrtastu činiju i obložite je papirom za pečenje. Keks lagano potopite u mleko i počnite da ga ređate po dnu i po bočnim ivicama činije.

U sredinu ubacite 100 g grčkog jogurta, pa ga prelijte čokoladnim kremom po izboru, a zatim odozgo opet prelijte sa preostalih 100 g grčkog jogurta. Poklopite preostalim keksima natopljenim u mleko i ostavite u zamrzivaču najmanje pola sata. Kada se dobro ohladi izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu sladoled tortu po receptu Marte Stjuart.

Pročitajte kako da napravite kolač sa čokoladom koji se topi u ustima

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Najbrža čokoladna torta  instagram/cookistwow

StvarUkusa