Najlepši desert, kejk popsi sa krem sirom

Kejk popsi sa krem sirom se prelivaju belom čokoladom i vrlo su dekorativni i mekani.

Shutterstock

Sastojci:

  • 380 g mlevenog keksa
  • 230 g krem sira
  • 230 g bele čokolade izlomljene na kockice
  • 24 štapića za lizalice
  • 1 kašika raznobojnih mrvica za kolače

Recept za kejk popse sa krem sirom:

Kako biste napravili kolače popse obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte mleveni keks i krem sir i mešajte mikserom dok se dobro ne sjedine. Formirajte smesu u dvadeset četiri loptice prečnika oko 5 cm. Stavite na pripremljen pleh i pričvrstite štapić za lizalicu u svaki. Ohladite u frižideru 10 minuta.

Dok se popsi hlade, otopite belu čokoladu na pari. Izvadite popse iz frižidera. Svaki potopite u otoljenu čokoladu, tako da višak kaplje. Vratite u obložen pleh i odmah pospite šarenim mrvicama.

Ostavite da odstoji dok se premaz potpuno ne stegne, oko 10 minuta. Možete ih držati u frižideru pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni keks kolač.

Pročitajte i kako se pravi mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Tiramisu kuglice   Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa