Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mlevene plazme
- 150 g maslaca
- 70 ml gaziranog soka od narandže
- 2 kašike mlevenog, pečenog lešnika
Za fil:
- 550 ml slatke pavlake
- 550 ml mleka
- 100 g (2 instant pudinga sa ukusom čokolade)
- 6 kašika šećera
Za ukrašavanje:
- 60 g seckane mlečne čokolade sa lešnicima
- 100 g rendane tamne čokolade
Recept za najbržu čokoladnu plazma tortu:
Za plazma tortu prvo izvadite maslac da odstoji na sobnoj temperaturi, pa ga ga dobro umutiti mikserom. Maslacu dodoajte plazmu, mleveni pečeni lešnik, sok i sve to umutite mikserom. Smesa ne treba da bude previše čvrsta. Kada je gotova utapkajte je rukama u okrugli kalup obima oko 20 cm. Podlogu stavite u frižider dok pravite fil.
Za fil u dublju posudu sipajte mleko, slatku pavlaku, šećer, instant puding i mutite mikserom 5 minuta. Smesu podelite na 2 dela. Jedan deo rasporedite preko podloge.
U drugi deo smese dodajte sitno seckanu mlečne čokolade sa lešnicima, izmešajte i stavite preko prvog fila. Odozgo pospite rendanu čokoladu i ostavite da se hladi preko noći. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju tortu sa borovnicama.
Pročitajte kako da napravite i kremastu tortu sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa