Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike

Čokoladna plazma torta se prema ovom receptu brzinski pravi, a tako je meka i ukusna da ćete stalno da je pravite.

Shutterstock

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mlevene plazme
  • 150 g maslaca
  • 70 ml gaziranog soka od narandže
  • 2 kašike mlevenog, pečenog lešnika

Za fil:

  • 550 ml slatke pavlake
  • 550 ml mleka
  • 100 g (2 instant pudinga sa ukusom čokolade)
  • 6 kašika šećera

Za ukrašavanje:

  • 60 g seckane mlečne čokolade sa lešnicima
  • 100 g rendane tamne čokolade

Recept za najbržu čokoladnu plazma tortu:

Za plazma tortu prvo izvadite maslac da odstoji na sobnoj temperaturi, pa ga ga dobro umutiti mikserom. Maslacu dodoajte plazmu, mleveni pečeni lešnik, sok i sve to umutite mikserom. Smesa ne treba da bude previše čvrsta. Kada je gotova utapkajte je rukama u okrugli kalup obima oko 20 cm. Podlogu stavite u frižider dok pravite fil.

Za fil u dublju posudu sipajte mleko, slatku pavlaku, šećer, instant puding i mutite mikserom 5 minuta. Smesu podelite na 2 dela. Jedan deo rasporedite preko podloge.

U drugi deo smese dodajte sitno seckanu mlečne čokolade sa lešnicima, izmešajte i stavite preko prvog fila. Odozgo pospite rendanu čokoladu i ostavite da se hladi preko noći. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju tortu sa borovnicama.

Pročitajte kako da napravite i kremastu tortu sa višnjama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Najbrža čokoladna torta  instagram/cookistwow

StvarUkusa