Sam naziv ove torte vam govori da je u pitanju prava magija ukusa. Reč je o bomba torti koja se pravi sa orasima i plazomom, a ova kombinacija sastojka bi svaku tortu učinila neodoljivom. Osim fantastičnog ukusa, ona i prelepo izgleda pa će ukrasiti svaku svečanu trpzu. Ono što je izdvaja od svih drugih torti je pored oblika i karamel šne od belanaca koji daje posebnu čar. 

  • Sastojci: 
  • Za koru: 
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike mlevene plazme
  • 4 kašike mlevenih oraha
  • Za fil:
  • 6 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g putera 
  • 270 g mlevene plazme
  • 150 g mlevenih oraha
  • 200 ml soka od pomorandže
  • Za karamel šne:
  • 6 belanaca
  • 300 g šećera (od toga se 6 kašika uprži)

Priprema: 

Za koru: Razdvojite belanca od žumanaca, pa belanca kratko umutite. Zatim im postepeno dodajte šećer, pa umutite u čvrst šne. Nakon toga postepeno dodajte žumance i lagano sjedinite. Nakon toga sipajte i plazma keks i mlevene orahe. Opet lagano sjedinite i sipajte u okrugli kalup koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. 

Za fil: Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa kuvajte na pari dok se smesa malo ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter sobne temeprature i umutite. Zatim umešajte plazma keks i sok i lagano sjedinite sve. Na kraju dodajte orahe i umutite. 

Za karamel šne: Od ukupne količine šećera sa strane sklonite 6 kašika. Belanca kratko umutite, pa dodajte preostali šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Onih 6 kašika koje ste odvojili pržite dok se ne karamelizuje. Povremeno promešajte. Zatim karamelizovani šećer dodajte u belanca i umutite. 

Preko kore premažite krem, ali tako da dobijete oblik polulopte. Preko fila premažite karamel šne. Ostavite da odstoji u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa