Nekada nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez breskvica, sitnih kolača punjenih džemom. Priprema je zahtevala malo truda, ali ne i preterane kulinarske veštine, pa je upravo zbog toga ovaj kolač uspevao gotovo svima. Pet sastojaka je potrebno da se umesi testo koje se oblikuje u polulopte, a onda puni džemom. Gotove breskvice se umaču u obojenu vodu, a onda uvaljaju u šećer. Mi vam danas predlažemo da isprobate italijanski recept za breskvice koje koje se umaču u vodu sa džemom, a umesto šećera uvaljaju se u kokos. Neverovatno su slasne, a ako želite da budu još ukusnije džem zamenite nutelom. Uživajte!
- Sastojci:
- 150 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 300 g brašna
- 7 g praška za pecivo
- džem od kajsije (može i nutela)
- Za preliv:
- 4 pune kašičice džema od kajsije
- 200 ml vode
- Za dekoraciju:
- kokos
Priprema:
U posudi pomešajte puter sobne temeprature, a onda dodajte jaje i šećer u prahu. Sve dobro sjedinite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite mekano testo, pa uzimajte malo i oblikujte polulopte. Treba da budu približne veličine. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Uzmite jednu poluloptu, premažite džemom, pa spojite sa drugom. Tako radite dok ne utrošite sve. U posudi pomešajte džem sa vodom i dobro promešajte. Umočite breskvice u preliv, pa u kokos i ređajte na tacnu. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs