Nekada nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez breskvica, sitnih kolača punjenih džemom. Priprema je zahtevala malo truda, ali ne i preterane kulinarske veštine, pa je upravo zbog toga ovaj kolač uspevao gotovo svima. Pet sastojaka je potrebno da se umesi testo koje se oblikuje u polulopte, a onda puni džemom. Gotove breskvice se umaču u obojenu vodu, a onda uvaljaju u šećer. Mi vam danas predlažemo da isprobate italijanski recept za breskvice koje koje se umaču u vodu sa džemom, a umesto šećera uvaljaju se u kokos. Neverovatno su slasne, a ako želite da budu još ukusnije džem zamenite nutelom. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 150 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 300 g brašna
  • 7 g praška za pecivo 
  • džem od kajsije (može i nutela) 
  • Za preliv:
  • 4 pune kašičice džema od kajsije
  • 200 ml vode
  • Za dekoraciju: 
  • kokos

Priprema:
U posudi pomešajte puter sobne temeprature, a onda dodajte jaje i šećer u prahu. Sve dobro sjedinite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite mekano testo, pa uzimajte malo i oblikujte polulopte. Treba da budu približne veličine. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Uzmite jednu poluloptu, premažite džemom, pa spojite sa drugom. Tako radite dok ne utrošite sve. U posudi pomešajte džem sa vodom i dobro promešajte. Umočite breskvice u preliv, pa u kokos i ređajte na tacnu. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa