Priprema torti više nije komplikovana kao nekeda, jer su danas recepti mnogo praktičniji. Nema pečenja kora, a često se ni fil ne kuva, a ipak se napravi savršeno ukusna poslastica koja se dopada većini. Kako dolazi lepše vreme tako nam više prijaju lagane i osvežavajuće torte, a naš predlog je da napravite voćnu od svega par sastojaka i dve vrste voća. Sve je brzo gotovo, a najveća muka je da sačekate da se stegne. Ova torta je jako popularna na YouTube-u gde za mesec dana ima preko 4 miliona pregleda.
- Sastojci:
- 280 g mlevene plazme
- 120 g putera
- 200 g jagoda
- 200 g bresaka iz konzerve
- 300 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 100 g šećera
- 10 g želatina
- kokos
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa pola količine sipajte u kalup i dobro utisnite. Umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Zatim dodajte seckane breskve, koje ste procedili, kao i seckane jagode. Promešajte. Mleko i želatin pomešajte, pa kuvajte dok ne priključa. Sklonite sa šporeta, pa sipajte malo fila u mleko i promešajte, a onda sve to sipajte nazad u fil i dobro sjedinite. Sipajte preko keksa, poravnajte, pa preko pospite preostali mleveni keks. Oshladite u frižideru 2 sata, pa pospite kokosom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem