Priprema torti više nije komplikovana kao nekeda, jer su danas recepti mnogo praktičniji. Nema pečenja kora, a često se ni fil ne kuva, a ipak se napravi savršeno ukusna poslastica koja se dopada većini. Kako dolazi lepše vreme tako nam više prijaju lagane i osvežavajuće torte, a naš predlog je da napravite voćnu od svega par sastojaka i dve vrste voća. Sve je brzo gotovo, a najveća muka je da sačekate da se stegne. Ova torta je jako popularna na YouTube-u gde za mesec dana ima preko 4 miliona pregleda.
- Sastojci:
- 280 g mlevene plazme
- 120 g putera
- 200 g jagoda
- 200 g bresaka iz konzerve
- 300 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 100 g šećera
- 10 g želatina
- kokos
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa pola količine sipajte u kalup i dobro utisnite. Umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Zatim dodajte seckane breskve, koje ste procedili, kao i seckane jagode. Promešajte. Mleko i želatin pomešajte, pa kuvajte dok ne priključa. Sklonite sa šporeta, pa sipajte malo fila u mleko i promešajte, a onda sve to sipajte nazad u fil i dobro sjedinite. Sipajte preko keksa, poravnajte, pa preko pospite preostali mleveni keks. Oshladite u frižideru 2 sata, pa pospite kokosom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus