Kada vam treba neka brzinska, a ukusna poslastica, naš predlog je ovaj dvoslojni kolač sa keksom. Karamel i kakao fil posluženi u čaši odlični su i za proslave, priprema je zaista jednostavna, a svaki zalogaj se topi u ustima. I sastojci su jeftini, pa ćete pravljenjem ovog kolača i uštedeti vreme i novac.
- Sastojci:
- 20 g keksa
- 20 g kakao keksa
- Za karamel krem:
- 350 ml mleka
- 60 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 20 g kukuruznog škroba
- Za kakao krem:
- 350 ml mleka
- 60 g šećera
- 20 g kukuruznog škroba
- 20 g kakao
- Za dekoraciju:
- čokolada
Priprema:
Pomešajte kakao i običan keks u blendru, pa lepo usitnite. Sipajte u dekorativne čaše. U posudi pomešajte mleko, vanilin šećer i skrob. Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz konstatno mešanje. Istopite šećer u tiganju, pa postepeno dodajte mleko i mešajte. Dobijeni fil rasporedite u čaše. Za drugi fil u šerpu sipajte mleko i dodajte skrob i šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, uz mešanje. Zatim sipajte prosejani kakao i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Rasporedite fil u čaše. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus