Čokoladna tortasa keksom je kec u rukavu svake domaćice, jer ne samo da je ukusna, nego ne oduzima ni puno vremena. Ređaju se slojevi keksa i fil od pudinga, a nema nikakvog pečenja ili kuvanja. Još jedan plus koji će vas opredeliti da pripremite ovu tortu jeste i to što su sastojci poprilično jeftini i ima ih u skoro svakom domaćinstvu.
- Sastojci:
- 80 g pudinga od čokolade (bez kuvanja)
- 600 ml mleka
- 250 g keksa
- 100 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Puding umutite sa hladnim mlekom, pa podelite fil na 3 jednaka dela. U kalup poređajte keks, pa fil, keks, fil, keks i poslednji sloj je fil. Stavite u frižider sat vremena, a pred kraj istopite čokoladu sa slatkom pavlakom. Premažite glazuru preko fila, a onda vratite u frižider na još 10-ak minuta da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem