Čokoladna tortasa keksom je kec u rukavu svake domaćice, jer ne samo da je ukusna, nego ne oduzima ni puno vremena. Ređaju se slojevi keksa i fil od pudinga, a nema nikakvog pečenja ili kuvanja. Još jedan plus koji će vas opredeliti da pripremite ovu tortu jeste i to što su sastojci poprilično jeftini i ima ih u skoro svakom domaćinstvu.

  • Sastojci:
  • 80 g pudinga od čokolade (bez kuvanja)
  • 600 ml mleka 
  • 250 g keksa 
  • 100 g čokolade 
  • 50 ml slatke pavlake 

Priprema: 
Puding umutite sa hladnim mlekom, pa podelite fil na 3 jednaka dela. U kalup poređajte keks, pa fil, keks, fil, keks i poslednji sloj je fil. Stavite u frižider sat vremena, a pred kraj istopite čokoladu sa slatkom pavlakom. Premažite glazuru preko fila, a onda vratite u frižider na još 10-ak minuta da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE