Recepti zakolačedanas su jednostavni, a obično se koriste omiljeni sastojci.Zahvaljujući keksu nema pečenja kore, a i filovi se uglavnom više ne kuvaju, već samo umute. Ako želite ukusan i brz kolač za koji vam nije potreban šporet, onda je naš predlog ova slojevita poslastica sa napolitankama. Između kremastih filova se nalazi keks koji krcka kada zagrizete.
- Sastojci:
- 250 g napolitanki
- 150 g nutele
- Za fil:
- 400 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 150 g nutele
- Za dekoraciju:
- kakao
Priprema:
Umutite maskarpone sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan dodajte nutelu i promešajte. Kalup dimenzija 12x20 cm obložite providnom folijom, pa na dno sipajte malo belog fila, preko poređajte napolitanke, pa preko premažite crni fil. Sipajte nutelu, pa poređajte još jedan sloj napolitanki. Zatim premažite beli fil, pa opet sipajte malo nutele i onda poređajte napolitanke. Premažite crni fil, pa sipajte još malo nutele, pa poređajte napolitanke i premažite beli fil. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Izvadite i ukrasite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus