Sastojci:
- 3 zrela avokada, oljuštena
- 360 ml slatke pavlake
- 240 ml grčkog jogurta
- 150 g šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice soli
- 80 g sitnih čokoladnih kapljica (opciono)
Priprema:
Ako tražite zdraviju alternativu klasičnom sladoledu, ali ne želite da se odreknete bogatog, kremastog ukusa – ovaj sladoled od avokada i grčkog jogurta pravo je otkrovenje. Kremast je, osvežavajuć i taman dovoljno sladak da zasladi dan.
Stavite sve sastojke (osim čokoladnih kapljica) u blender, poklopite i blendirajte dok ne dobijete potpuno glatku i kremastu masu. Sipajte smesu u plitku posudu (idealno metalnu ili plastičnu sa poklopcem), dodajte čokoladne kapljice i pokrijte. Stavite u zamrzivač i ostavite da se hladi oko 4–5 sati, ali s povremenim mešanjem: Na svakih 30–45 minuta, izvadite sladoled i dobro ga promešajte viljuškom ili ručnim mikserom, da razbijete kristale leda. Ponavljajte ovaj postupak 3–4 puta dok ne postane kremast. Nakon poslednjeg mešanja, ostavite ga da se do kraja stegne (još bar sat–dva).
Bonus video