Sastojci:
- 600 g svežih jagoda
- 100 g šećera
- 600 ml slatke pavlake
- 1 konzerva kondenzovanog mleka (oko 400 ml)
- 3 kupovne puslice (oko 75 g ukupno)
Priprema:
Ako volite Džejmijeve jednostavne i domišljate recepte, ovaj domaći sladoled od jagoda i vanile će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kremast je, voćan, sa hrskavim komadićima puslice – pravi letnji užitak bez aparata i muke.
Očistite i operite jagode, pa ih isecite na komade. U tiganj sipajte šećer i otopite ga dok ne postane zlatni karamel. Dodajte jagode u karamel i pržite nekoliko minuta dok ne puste sok i postanu mekane. Protisnite smesu kroz cediljku da dobijete gladak sos.
Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, pa dodajte kondenzovano mleko i lagano sjedinite. Izmrvite dve puslice rukom i dodajte ih u pavlaku, promešajte lagano. Sipajte smesu u posudu, prelijte sosom od jagoda, pa po vrhu izmrvite još jednu puslicu i blago prošarajte kašikom. Stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata, dok se potpuno ne stegne.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini