Sastojci:

  • 600 g svežih jagoda
  • 100 g šećera
  • 600 ml slatke pavlake
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka (oko 400 ml)
  • 3 kupovne puslice (oko 75 g ukupno)

Priprema:

Ako volite Džejmijeve jednostavne i domišljate recepte, ovaj domaći sladoled od jagoda i vanile će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kremast je, voćan, sa hrskavim komadićima puslice – pravi letnji užitak bez aparata i muke.

Savet:

Za još bolji ukus, koristite jagode koje su dobro zrele i mirisne – one daju najbolji šmek sladoledu.

Očistite i operite jagode, pa ih isecite na komade. U tiganj sipajte šećer i otopite ga dok ne postane zlatni karamel. Dodajte jagode u karamel i pržite nekoliko minuta dok ne puste sok i postanu mekane. Protisnite smesu kroz cediljku da dobijete gladak sos.

Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, pa dodajte kondenzovano mleko i lagano sjedinite. Izmrvite dve puslice rukom i dodajte ih u pavlaku, promešajte lagano. Sipajte smesu u posudu, prelijte sosom od jagoda, pa po vrhu izmrvite još jednu puslicu i blago prošarajte kašikom. Stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata, dok se potpuno ne stegne.

Bonus video

Domaći sladoled bez šećera od 3 sastojka Izvor: Domaći sladoled bez šećera od 3 sastojka