Sastojci:
- 250 g maskarpone sira
- 50 g šećera u prahu
- 125 g keksa
- 60 g mlevenih badema ili seckanih badema
- Kora jednog limuna (sitno narendana)
- Sok od pola limuna
- Kokosovo brašno za valjanje
Priprema:
Ove osvežavajuće i lagane bombice idealne su za tople dane, kada vam se jede nešto slatko, a ne želite da palite rernu. Gotove su za tili čas i nestaju još brže.
U manjoj činiji sjedinite maskarpone i šećer u prahu. Dobro promešajte da se sastojci lepo povežu.
U veću činiju rukama izlomite suvi keks na sitnije komade. Dodajte bademe, maskarpone masu, narendanu koru limuna i limunov sok. Sve lepo izmešajte dok ne dobijete ujednačenu, čvrstu smesu.
Uzimajte po malo smese (otprilike veličine oraha) i oblikujte bombice. Svaku bombicu uvaljajte u kokosovo brašno da se fino obloži sa svih strana. Poređajte bombice na tanjir i stavite u frižider da se stegnu – oko 30 minuta je dovoljno.
Poslužite ohlađene limun bombice i uživajte u svakom zalogaju.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini