Sastojci:

  • 250 g maskarpone sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 125 g keksa 
  • 60 g mlevenih badema ili seckanih badema
  • Kora jednog limuna (sitno narendana)
  • Sok od pola limuna
  • Kokosovo brašno za valjanje

Priprema:

Ove osvežavajuće i lagane bombice idealne su za tople dane, kada vam se jede nešto slatko, a ne želite da palite rernu. Gotove su za tili čas i nestaju još brže.

Savet:

Ako volite intenzivniji ukus limuna, slobodno dodajte još malo soka ili korice, ali pazite da ne bude previše tečno da se smesa ne razredi.

U manjoj činiji sjedinite maskarpone i šećer u prahu. Dobro promešajte da se sastojci lepo povežu.

U veću činiju rukama izlomite suvi keks na sitnije komade. Dodajte bademe, maskarpone masu, narendanu koru limuna i limunov sok. Sve lepo izmešajte dok ne dobijete ujednačenu, čvrstu smesu.

Uzimajte po malo smese (otprilike veličine oraha) i oblikujte bombice. Svaku bombicu uvaljajte u kokosovo brašno da se fino obloži sa svih strana. Poređajte bombice na tanjir i stavite u frižider da se stegnu – oko 30 minuta je dovoljno.

Poslužite ohlađene limun bombice i uživajte u svakom zalogaju.

Bonus video

Tiramisu kuglice  Izvor: Tiramisu kuglice