Puslice su poslastica od belanaca. Još u 18. veku izmislio ih je čuveni italijanski kuvar Gasparini, koji je svoje prve puslice napravio u malom švajcarskom mestu Meiringen. Ovo nije njegov originalni recept, jer se italijanske puslice prave tako što se peni od belanaca dodaje vreo sirup od šećera i one su nešto mekše od naših, domaćih… Ima i onih koji puslicama na vrh stavljaju jezgro oraha. U nastavku je recept za čokoladne puslice.

  • Sastojci:
  • 5 belanaca
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 300 g šećera
  • 20 g kakao praha

Priprema:

Belanca dobro i penasto umutite sa limunovim sokom. Zatim postepeno dodajte šećer, muteći sve vreme. Na karju umešajte kakao. Sipajte smesu u poslastičarsku kesu, na nju navucite špric sa nastavkom i onda u pleh obložen papirom za pečenje istisnite puslice. Pospite ih kakaom odozgo. Pecite na 80°C približno sat ipo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE