Puslice su poslastica od belanaca. Još u 18. veku izmislio ih je čuveni italijanski kuvar Gasparini, koji je svoje prve puslice napravio u malom švajcarskom mestu Meiringen. Ovo nije njegov originalni recept, jer se italijanske puslice prave tako što se peni od belanaca dodaje vreo sirup od šećera i one su nešto mekše od naših, domaćih… Ima i onih koji puslicama na vrh stavljaju jezgro oraha. U nastavku je recept za čokoladne puslice.
- Sastojci:
- 5 belanaca
- 1 kašičica limunovog soka
- 300 g šećera
- 20 g kakao praha
Priprema:
Belanca dobro i penasto umutite sa limunovim sokom. Zatim postepeno dodajte šećer, muteći sve vreme. Na karju umešajte kakao. Sipajte smesu u poslastičarsku kesu, na nju navucite špric sa nastavkom i onda u pleh obložen papirom za pečenje istisnite puslice. Pospite ih kakaom odozgo. Pecite na 80°C približno sat ipo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem