Puslice su poslastica od belanaca. Još u 18. veku izmislio ih je čuveni italijanski kuvar Gasparini, koji je svoje prve puslice napravio u malom švajcarskom mestu Meiringen. Ovo nije njegov originalni recept, jer se italijanske puslice prave tako što se peni od belanaca dodaje vreo sirup od šećera i one su nešto mekše od naših, domaćih… Ima i onih koji puslicama na vrh stavljaju jezgro oraha. U nastavku je recept za čokoladne puslice.
- Sastojci:
- 5 belanaca
- 1 kašičica limunovog soka
- 300 g šećera
- 20 g kakao praha
Priprema:
Belanca dobro i penasto umutite sa limunovim sokom. Zatim postepeno dodajte šećer, muteći sve vreme. Na karju umešajte kakao. Sipajte smesu u poslastičarsku kesu, na nju navucite špric sa nastavkom i onda u pleh obložen papirom za pečenje istisnite puslice. Pospite ih kakaom odozgo. Pecite na 80°C približno sat ipo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus